A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Навчання від експертів з Асоціації міст України

Дата: 10.09.2018 08:53
Кількість переглядів: 454

В Антонінській ОТГ експерти Асоціації міст України провели навчання для ОМС

Сьогодні в Антонінській ОТГ Хмельниччини працювали консультанти проекту «ПУЛЬС» при Хмельницькому РВ АМУ. Дмитро Василенко, Олена Бохонська та Анна Сіра спілкувалися із представниками органу місцевого самоврядування, фахівцями відділів та управлінь селищної ради ОТГ, в.о. старост та активними мешканцями громади.

Антонінська ОТГ створена на базі селища Антоніни та включає 17 сіл. Це чудове і цікаве з історичного погляду місце, оскільки тут є чимало збережених пам'яток польського періоду історії краю. ОТГ почала працювати лише з січня цього року, проте всі фахівці готові навчатися і отримувати нові знання, щоб застосовувати їх для розвитку території.

Під час тривалої, але цікавої і пізнавальної зустрічі, було обговорено чимало тем із життя громад. Зокрема, Олена Бохонська, консультант із бюджетних питань, розповіла про особливості підготовки та формування місцевих бюджетів на 2019 рік, а також позицію Асоціації міст України щодо цього питання. Вона наголосила на тому, що АМУ відстоює інтереси місцевого самоврядування, а тому в ході консультацій із Мінфіном та Урядом пропонує на наступний рік збільшити розміри освітньої та медичної субвенції, передбачити справедливий розподіл субвенції на ремонт, будівництво та експлуатацію доріг, зокрема у межах 20% від обсягу коштів на дороги і вулиці комунальної власності у населених пунктах. Важливим моментом у позиції АМУ є також збільшення обсягу субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ до 4,5 млрд. грн. (з розрахунку 1100 грн. на одного сільського жителя, тобто на рівні розміру субвенції у 2016 році), повернення повного розміру ставок оподаткування земель залізниці, забезпечення оперативного обміну звітними даними між органами ДФС та ОМС.

Дмитро Василенко, консультант з юридичних питань проекту «ПУЛЬС» при Хмельницькому РВ АМУ, наголосив на важливості поступального розвитку громади, який повинен починатися із аудиту території та формування стратегічного бачення використання наявних ресурсів заради поставлених цілей. Він навів цікаві приклади громад області та України, яким завдяки вдало написаним стратегіям вдалося залучити кошти міжнародних донорських організацій у розвиток кооперативів і локального бізнесу.

Анна Сіра, консультант з комунікацій, провела аналіз роботи сайту ОТГ, розповіла про важливість проведення ефективної та оперативної інформаційної роботи, поділилася прийомами та секретами налагодження інформаційного обміну всередині структури ОМС та створення новин із отриманих даних.

Присутні поставили чимало питань, зокрема, щодо міжмуніципального партнерства та співробітництва у розвитку соціальної сфери та роботі територіального центру, болючої проблем оптимізації неефективних та малокомплектних закладів освіти та іншого.

За результатами спілкування було досягнуто домовленостей щодо консультаційної підтримки роботи громади, допомоги у роботі із сайтом та формуванням потоку інформації, а також подальшого обміну досвідом із громадами області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора