A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Турнір «Зимовий кубок» з шахів

Дата: 21.02.2019 13:07
Кількість переглядів: 384

16 лютого 2019 року в актовій залі Антонінського Будинку творчості відбувся відкритий турнір «Зимовий кубок» з шахів. У майстерності  гри в шахи  змагалися 19 учасників – діти та дорослі різного віку з селища Антоніни, сіл Терешки та Закриниччя, міста Красилова.

Ідея проведення  турніру  належала Рахімову Ф., вчителю Антонської спеціальної школи-інтернат, до нього приєдналася Ю. Лобас, М. Дубенюк, О. Заверуха, О. Тищук, М. Козак. Разом вони організували ці змагання  за підтримки Антонінської селищної ради та відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Антонінської селищної ради. 

Гру проводили за швейцарською системою, тобто врозкид. Варто зазначити, що партнери  підбиралися за жеребкуванням, і часто молодші грали зі старшими і сильнішими, але не здавалися. Навпаки, це стимулювало їх до кращого обдумування кожного ходу. 

У підсумку призові місця поділили між собою антонінські шахісти:  першість отримав Ю. Лобас. Л. Комарова посіла другу сходинку, М. Козак – третю.

Високий професіоналізм у суддівстві продемонстрували Л. Комарова та Ю. Лобас.

Окремо слід відзначити майстерність гри у шахи наймолодшого учасника турніру  - п’ятирічного Ярослава Шмайлюка.

         Усі учасники отримали грамоти, діти – солодкі подарунки від організаторів спортивного свята, переможцям вручили перехідний кубок, який надав І. Кондратюк, директор Антонінської спеціальної школи-інтернат.

Перший шаховий  турнір у нашому селищі пройшов успішно, додав і дітям, і дорослим гарного настрою, учасники отримали нові знання і досвід. Усі зійшлися  на думці, що такі змагання мають бути традиційними. Тож для нас перший турнір став стимулом та поштовхом до розвитку майстерності гри у шахи. 

Сподіваємося, що цей інтелектуальний спорт набуде більшої популярності серед жителів Антонінської громади.  А із юних шахістів, які так активно брали участь у змаганні, з часом виростуть справжні гройсмейстери.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора