A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Пам’ять про Голодомор 1932-1933 рр.

Дата: 29.11.2020 14:12
Кількість переглядів: 224

Остання субота листопада – День вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років. Антонінська громада долучилася до загальнонаціональних акцій «Запали свічку» та «Незабудка пам’яті». В стінах закладів освіти та культури громади, проведено поминальні заходи до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору. Вшановуючи тих, хто загинув у страшні часи Голодомору, були проведені виховні години, тематичні уроки, організовано перегляди фрагментів фільмів, створено куточки пам’яті, проведено меморіальні заходи біля памятних знаків жертв голодоморів: встановлення лампад, покладання траурних вінків.

Під час підготовки заходів були використані матеріали Українського Інституту національної пам’яті та Інституту дослідження Голодомору.

 В бібліотеках громади пройшла книжкова виставка, на якій були представлені періодичні видання, інформаційні листівки, що висвітлювали історичні факти часів Голодомору.

Все це викликало у сучасної молоді багато роздумів: про життя, про країну, про минуле, сьогодення і майбутнє.

Педагогічні колективи, учні, вихованці, гурківці та молодь Антонінської громади, працівники закладів культури та їх відвідувачі, громадськість  долучилися до загальнодержавної хвилини мовчання, усвідомивши, наскільки дорогим даром є життя і як треба цінувати кожну хвилину, яку воно дарує.

Голодомор 1932-1933 років - одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних, - не підлягає забуттю…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора