A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вітаємо учасників Всеукраїнської краєзнавчо-етнологічної конференції учнівської молоді «Лиш те в народі буде жити, що серце серцю передасть…»

Дата: 28.12.2020 09:44
Кількість переглядів: 295

З 10 по11 грудня 2020 року в м. Косові Івано-Франківської області на базі Івано-Франківського обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді було проведено Всеукраїнську краєзнавчо-етнологічну конференцію учнівської молоді «Лиш те в народі буде жити, що серце серцю передасть…» у режимі онлайн.

Організаторами заходу є Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та Івано-Франківський обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді. Співорганізаторами конференції є Івано-Франківська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Івано-Франківська обласна організація Національної спілки письменників України, Івано-Франківський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Івано-Франківська обласна спілка журналістів Національної спілки України.

Програмою Конференції було передбачено: пленарні засідання, робота секцій «Традиції, звичаї та обряди українського народу», «Український побут, народні ремесла, художні промисли», «Традиційне вбрання українців», «Народна архітектура та її стилі», «Говірка, наріччя та діалект».

Вихованці Антонінського БТДЮ взяли участь роботі секції «Народна архітектура» Всеукраїнської краєзнавчо-етнологічної конференції учнівської молоді.

Тема доповіді стосувалася храму села Ключівка, що входить до нашої громади. У статті на тему «Як диво див, капличка розцвіла в образі Марії Діви, із-під каплиці витіка свята вода, а за селом безмежність чарівна...» було розкрито етапи будівництва церкви у селі Ключівка.

За участь в роботі Всеукраїнської краєзнавчо-етнологічної конференції вихованці гуртків Антонінського Будинку творчості дітей та юнацтва та їх керівників було нагороджено сертифікатами та подяками Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора