A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

У Ключівці освячено купальню

Дата: 22.12.2017 19:24
Кількість переглядів: 2043

Ключівська Свято-Покровська церква в усі часи була центром культурного і духовного життя для віруючих. Побудована в 1803 році, вона вже понад 210 років збирає парафіян на молитву. В 1858 році тут відкрито церковно-парафіяльну школу, де сільські діти вивчали ази грамоти.

У 1983 році в Ключівку, після закінчення Одеського духовного училища, прибув Микола Іванович Бондар, який став не просто священиком, а духовним наставником для парафіян, а для храму – дбайливим господарем.

З його приходом храм наче помолодшав і сьогодні є окрасою села. Тут побудовано господарські приміщення, на прилеглій території прокладено асфальтні доріжки, встановлено огорожу, лавочки.

А головне – відремонтували приміщення храму, над притвором встановили дзвіницю з чотирма новими дзвонами.

У 2013 році, за ініціативи начмеда Хмельницького обласного онкодиспансеру, заслуженого лікаря України, уродженця с. Ключівка Миколи Таболи перекрили дах, змінили куполи.

Здавна біля церкви б’є цілюще джерело, температура води в  якому і в літню спеку, і в морози становить + 11 градусів. У 2012 році над джерелом побудували каплицю.

І знову Микола Табола подав ініціативу: побудувати поблизу церкви купальню. Приватизували землю, звезли будівельні матеріали і приступили до роботи…

Будівництво потребувало немалих коштів, адже крім самого приміщення, потрібно було встановити огорожу, привести в належний стан територію. За допомогою звернулися до спонсорів, які виділяли кошти і будівельні матеріали. Серед них – начмед Хмельницького обласного онкодиспансеру. Заслужений лікар України Микола Табола, генеральний директор Одеської рибопромислової судноплавної компанії «Капітан», наш земляк Валентин Кобилянський, голова асоціації авто перевізників Хмельницької області Віктор Ядуха та фірма «Гілея», колишній генеральний директор компанії «Хмельницькобленерго» Олександр Шпак, головний інженер Головчинецького гранітного кар’єру Летичівського району Олег Волосов, директор Красносільського камінного кар’єру Старокостянтинівського району Володимир Романюк, народний депутат України Андрій Шинькович, заступник виконавчого директора проекту рослинництва корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій Горбачук, директор фонду «Зміцнення громад», депутат обласної ради Тетяна Василик, директор ТОВ «Євразія-Сервіс» Володимир Таргоній, народний цілитель Микола Гоц.

22 листопада цього року відбулося освячення святого цілющого джерела ікони Божої Матері Скоропослушниці та купальні. З цією значною подією присутніх жителів села привітали Микола Табола, голова Антонінської селищної об’єднаної територіальної громади Наталія Анатоліївна Кондратюк, благочинний Старокостянтинівського благочиння о.Василій, настоятель Ключівської Свято-Покровської церкви о.Миколай.

За значний вклад у будівництво купальні церковними нагородами було відзначено спонсорів: Миколу Таболу нагороджено орденом св. Володимира І ст., Миколу Гоца –орденом Покрови Пресвятої Богородиці та Андрія Горбачука – грамотою.

Будівельні роботи тривають і вимагають нових коштів. Тому ініціатори будівництва звертаються до всіх небайдужих людей з проханням допомогти коштами, які можна перерахувати релігійній громаді Свято-Покровського храму с. Ключівка Красилівського району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора