A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини

Дата: від до Скинути

Щодо податкової знижки за користування іпотечним житловим кредитом

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених Податковим кодексом України (далі – Кодекс) (п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Кодексу).

10:47 10.10.2023

Я – КОЛИШНІЙ ВЧИТЕЛЬ, ОТРИМУЮ ПЕНСІЮ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ. ЗАРАЗ ВЛАШТУВАЛАСЯ В ЗАГАЛЬНООСВІТНЮ ШКОЛУ НА ПОСАДУ АСИСТЕНТА ВЧИТЕЛЯ ІНКЛЮЗИВНОГО КЛАСУ. ЧИ МАЮ Я ПРАВО В ПЕРІОД РОБОТИ НА ВИПЛАТУ ПЕНСІЇ?

Закон визначає обовʼязок пенсіонера повідомляти про факт свого працевлаштування або звільнення з роботи (стаття 16 Закону України "Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування"), оскільки право на виплату пенсії/визначення її розміру в багатьох випадках повʼязано зі статусом пенсіонера – "працюючий / непрацюючий". Зокрема, пенсія за вислугу років призначається при залишенні роботи, яка дає право на цю пенсію.  У разі працевлаштування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, яка дає право на цей вид пенсії, виплата пенсії припиняється та поновлюється з дня, що слідує за днем звільнення з роботи.  Водночас у Вашому випадку робота на посаді асистента вчителя в загальноосвітньому навчальному закладі не дає права на призначення пенсії за вислугу років. Відтак, в період роботи на зазначеній посаді призначена пенсія за вислугу років виплачується.

09:11 10.10.2023

НАШЕ ДОМОГОСПОДАРСТВО СКЛАДАЄТЬСЯ З П’ЯТИ ОСІБ, НА ЯКИХ ПРИЗНАЧЕНО ЖИТЛОВУ СУБСИДІЮ. З ЯКОГО МІСЯЦЯ БУДЕ ВРАХОВАНО МЕНШУ КІЛЬКІСТЬ ЧЛЕНІВ ДОМОГОСПОДАРСТВА, ЯКЩО ДВОЄ З НИХ В СЕРЕДИНІ ЖОВТНЯ ПЛАНУЮТЬ ЗНЯТИСЬ З РЕЄСТРАЦІЇ ТА ВИЇХАТИ З КВАРТИРИ?

Для призначення житлової субсидії кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається виплата (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).     Якщо сім’я вже отримує житлову субсидію, то в такому випадку в разі зняття з реєстрації двох членів домогосподарства в жовтні, розрахунок житлової субсидії в цьому місяці ще здійснюється з урахуванням проживання п’яти членів домогосподарства.     Тобто, щоб з листопада одержувати виплату на трьох членів домогосподарства, до органу Фонду необхідно надати нові заяву і декларацію.     Водночас у разі зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні членів домогосподарства, особа, якій призначено субсидію, має протягом 30 календарних днів повідомити про це орган Пенсійного фонду України, що призначає субсидію.

09:07 10.10.2023

МИ З ЧОЛОВІКОМ РОЗЛУЧИЛИСЯ. ЧОЛОВІК НАРАЗІ ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ І ПРОЖИВАЄ В ІНШОМУ, НІЖ МИ З ДИТИНОЮ, МІСТІ. ЧИ МАЄ ВРАХОВУВАТИСЯ ЙОГО МАЙНОВИЙ СТАН ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ МЕНІ СУБСИДІЇ?

Якщо подружжя розлучилося, при призначенні житлової субсидії одному з батьків, котрий проживає з дитиною, доходи іншого з батьків дитини не враховуються (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

09:03 10.10.2023

Ринок праці Хмельниччини

У січні-вересні 2023 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 19,4 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2 536 роботодавців. В базі даних налічувалось 10,7 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив 9286 гривень на одну вакансію. Більше 60% вакансій припадають на робітничі професії. Популярними залишаються професії: лікарів, швачок, водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів, продавців-консультантів, кухарів, інспекторів пенітенціарної системи, бухгалтерів, економістів, інженерів. Крім того, існує потреба у робітниках найпростіших професій, а саме: підсобні робітники, двірники, вантажники, охоронники тощо. За 9 місяців 2023 року: - працевлаштовано 6,7 тис. осіб; - 625 людей було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру; - 880 осіб проходили професійне навчання; - 314 громадян отримали ваучер на навчання. За результатами оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди, з початку року Державний центр зайнятості ухвалив позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на старт або розширення свого бізнесу 84 особам та 8 грантів - учасникам бойових дій та членам їх сімей, які будуть провадити або вже провадять підприємницьку діяльність у Хмельницькій області. Станом на 1 жовтня 2023 року кількість зареєстрованих безробітних становила 2,6 тис. осіб, в тому числі 102 учасники бойових дій, 217 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб. В базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалося 2847 вакансій. Серед безробітних: - 73,6% - складали жінки; - 49,0% - мешканці сільської місцевості; - 22,6% - молодь віком до 35 років.

09:01 10.10.2023

Учасники бойових дій мають право на безоплатну правничу допомогу: куди звертатися та як можуть допомогти юристи

Понад 10 тисяч ветеранів війни та військовослужбовців звернулися до системи безоплатної правничої допомоги від початку 2023 року. Серед поширених питань цієї категорії клієнтів — підстави звільнення з військової служби, порядок переведення до іншої військової частини, а також ті, що стосуються сімейних правовідносин, зокрема стягнення аліментів, розлучення, оформлення спадщини. Розповідаємо, як учасникам бойових дій отримати безоплатну правничу допомогу та в яких випадках може допомогти система БПД.  

09:19 06.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора