A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини

Дата: від до Скинути

У ЦЬОМУ РОЦІ Я НЕ ОТРИМУВАВ ВИПЛАТ ПО ДОГЛЯДУ ЗА МНОЮ ЯК ЗА ПОТЕРПІЛИМ ВНАСЛІДОК НЕЩАСНОГО ВИПАДКУ НА ВИРОБНИЦТВІ І ГРУПИ, ЯКИЙ ЗДІЙСНЮВАВСЯ ЧЛЕНОМ СІМ’Ї. ЯКЩО Я ЗВЕРНУВСЯ ІЗ ЗАЯВОЮ ТІЛЬКИ ЗАРАЗ, ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД МЕНІ БУДУТЬ ВИПЛАЧЕНІ КОШТИ?

Якщо потребу в догляді було визначено до 1 січня 2023 року, то виплата щомісячної грошової компенсації за надання соціальної послуги догляду вдома здійснюється за період з 1 січня 2023 року до місяця набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України від 14.07.2023 №775 “Деякі питання реалізації прав потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання на отримання соціальних послуг”, тобто з січня по липень включно.

09:29 30.08.2023

ПІСЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ З ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ НА ПОЧАТКУ СЕРПНЯ МЕНІ ВСТАНОВЛЕНО ІНВАЛІДНІСТЬ. НА ДНЯХ ОТРИМАВ ПОСВІДЧЕННЯ ОСОБИ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ. ПЕНСІЮ МЕНІ ЩЕ НЕ ПРИЗНАЧЕНО. ЩО МЕНІ ПОТРІБНО ЗРОБИТИ, ЩОБ ОТРИМАТИ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ ДО ДНЯ НЕЗАЛ

Постановою Кабінету Міністрів України № 754 від 21 липня 2023 року “Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань“ передбачено зокрема, що грошову виплату до Дня Незалежності України можуть отримати ветерани війни, які набули відповідного статусу до 24 серпня включно .

09:26 30.08.2023

Форми ПРРО для реєстрації/перереєстрації/скасування реєстрації ПРРО

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.

12:28 29.08.2023

Застосування РРО/ПРРО при продажу товарів (послуг) з оплатою через «Інтернет-банкінг»

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями. Дія його поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

12:25 29.08.2023

Щодо права платника обрати РРО чи ПРРО

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що процедури реєстрації РРО/ПРРО врегульовані відповідними порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій». Ці процедури максимально спрощені, враховують специфіку роботи РРО та ПРРО і здійснюються за заявницьким принципом. Відтак, подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. Звертаємо увагу, що програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах. При цьому, версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС постійно оновлюються. Детальніше ознайомитися із питаннями пов’язаними з реєстрацією та функціонуванням ПРРО від ДПС, роботою АРІ фіскального сервера ДПС, можна за покликанням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ 

12:19 29.08.2023

В ПЕРІОД ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ОТРИМАВ ПОРАНЕННЯ, ВНАСЛІДОК ЧОГО ВИЗНАНИЙ ОСОБОЮ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ ІІІ ГРУПИ. ПІСЛЯ ЛІКУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ ПРОДОВЖИВ СЛУЖБУ. НА ЯКУ ПЕНСІЮ Я МАЮ ПРАВО?

Особа, якій встановлено інвалідність, в тому числі внаслідок війни, при виконанні умов, визначених законодавством, має право на пенсію.  Умови призначення пенсій по інвалідності військовослужбовцям визначено законами “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“  та “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ . 

10:31 22.08.2023

Я ВІДПРАЦЮВАЛА 20 ДНІВ У МИНУЛОМУ МІСЯЦІ. ЗА ЯКИХ УМОВ НЕПОВНИЙ МІСЯЦЬ РОБОТИ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ ЯК ПОВНИЙ?

Відповідно до частини третьої статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страховий стаж в Україні обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

10:30 22.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора