A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини

Дата: від до Скинути

Щодо здійснення безготівкових розрахунків

Починаючи з 1 січня 2023 року торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб (крім торговців фізичних осіб – підприємців – платників  єдиного  податку  першої  групи, торговців, які  здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції), повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).

16:49 07.08.2023

Зміни, які чекають платників податків, що здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України

Зміни, які чекають платників податків, що здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»

16:47 07.08.2023

Розпочато інформаційну кампанію «Виходь на світло!»

Незадекларована праця – це свідоме ухилення роботодавців і працівників від оформлення трудових відносин з метою отримання тих чи інших переваг за рахунок приховування реальних доходів, отримання соціальних пільг, несплати податків тощо. Розраховуючи на збільшення прибутків та відсутність зобов’язань обидві сторони трудового договору наражають себе на ризики, про існування яких вони навіть не здогадуються. Для працівників ризиків набагато більше, проте для роботодавця ж вони набагато більше коштують. На жаль, незадекларована праця залишається поширеним явищем і під час війни, що в свою чергу наносить суттєву шкоду, зокрема і обороноздатності нашої країни. За найменшими оцінками державний бюджет щороку втрачає від незадекларованої праці біля 100 мільярдів гривень. Ця величезна сума могла б допомогти нашим воїнам захищати Україну і швидше звільняти тимчасово окуповані території. З метою донесення до всіх громадян інформації про ризики і наслідки незадекларованої праці, правильність оформлення трудових відносин та зміни у законодавстві Держпраці розпочинає інформаційну кампанію «Виходь на світло!». Мета кампанії полягає в інформуванні роботодавців та працівників про вимоги законодавства до оформлення трудових відносин, а також в одночасному здійсненні моніторингу стану додержання вимог законодавства. Такий моніторинг є основою для формування переліків суб’єктів господарювання, які використовують працю без укладення трудових договорів, для подальшого спостереження та реагування. Наразі інспектори праці здійснюють інформаційні відвідування у сферах торгівлі і організації харчування, одночасно проводиться аналіз динаміки працевлаштування в інших галузях. Пам’ятайте! Тільки задекларована праця допоможе захистити нашу країну, сприятиме розвитку економіки та зробить наше життя кращим! Більше інформації на інформаційному порталі  https://pratsia.in.ua .

10:25 04.08.2023

ЧИ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ ПЕНСІЯ У ЗВ’ЯЗКУ З ВТРАТОЮ ГОДУВАЛЬНИКА ДИТИНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ, ЯКИЙ ЗНИК БЕЗВІСТИ?

Так, пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається, непрацездатним членам сім’ї (в тому числі дітям) годувальника, якому, зокрема, надано правовий статус особи, зниклої безвісти за особливих обставин (ст. 36 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”).

10:19 04.08.2023

Зміни до порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Міністерство соціальної політики України інформує, що 31 липня 2023 року на засіданні Уряду схвалено постанову Кабінету Міністрів України No 789 „Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам”. Змінами до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. No 332 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2023 р. No 709) передбачено, що: з 1 серпня 2023 року допомога призначатиметься на шість місяців внутрішньо переміщеній особі, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачуватиметься щомісяця внутрішньо переміщеній особі або уповноваженій особі на внутрішньо переміщену особу у випадку недієздатності отримувача або дитину; з 1 листопада 2023 року допомога призначатиметься на шість місяців на сім’ю, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачується щомісяця одному з членів сім’ї. Форми заяв для призначення допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з 1 серпня та з 1 листопада 2023 року додаються. Заяву про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам подається структурному підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві державної (військової) адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради або уповноваженій особі виконавчого органу сільської, селищної, міської ради чи

10:07 04.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора