A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини

Дата: від до Скинути

Що таке лістеріоз

Що таке лістеріоз

 У 2023 році в Україні було зареєстровано 12 випадків лістеріозу, загальнонаціональний показник захворюваності склав 0,02 на 100 тисяч населення. В той же час, у 2022 році було зареєстровано лише 2 випадки лістеріозу.

13:37 06.02.2024

Національна соціальна сервісна служба України, в межах компетенції інформує стосовно реалізації пілотного проекту ,,Монетизація одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка” з 01.01.2024 року

Національна соціальна сервісна служба України, в межах компетенції інформує стосовно реалізації пілотного проекту ,,Монетизація одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка” з 01.01.2024 року

Національна соціальна сервісна служба України, в межах компетенції інформує стосовно реалізації пілотного проекту ,,Монетизація одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка” з 01.01.2024 року. Постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 No 744 (зі змінами) затверджено Порядок та умов реалізації пілотного проекту ,,Монетизація одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка”у 2020-2023 роках, яким передбачено надання грошової компенсації по 31.12.2023 року. У зв’язку з чисельними зверненнями потенційних отримувачів грошової компенсації, з метою уникнення соціальної напруги серед цих осіб, Міністерством соціальної політики України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України ,, Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка” та виплати грошової компенсації її вартості” (далі - Проект) яким планується продовження реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка” до 2025 року. Зазначений проект постанови подано на затвердження до Кабінету Міністрів України. З вищезазначеним Проектом можна ознайомитись на сайті Мінсоцполітики за посилання https://www.msp.gov.ua/projects/854/. Станом на сьогодні питання щодо виконання Нацсоцслужбою функцій з організації та проведення роботи з формування відповідального батьківства, підтримки сімей з дітьми (шляхом виконання програм „пакунок малюка” і „муніципальна няня”) не визначені. Враховуючи викладене, з метою уникнення соціальної напруги в суспільстві, просимо провести роз’яснювальну роботу серед населення стосовно затримки перерахування грошової компенсації ,,пакунок малюка” на рахунки отримувачів.

15:15 05.02.2024

Щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема сімей, в яких є особи, які потребують продовження виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема сімей, в яких є особи, які потребують продовження виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Урядом 26 січня 2024 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб” (далі – Постанова № 94 ) задля підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема сімей, в яких є особи, які потребують продовження виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

09:17 05.02.2024

ЧИ МАЮ Я ПРАВО НА СУБСИДІЮ, ЯКЩО ЩОМІСЯЦЯ СПЛАЧУЮ ДОБРОВІЛЬНИЙ ПЕНСІЙНИЙ ВНЕСОК?

ЧИ МАЮ Я ПРАВО НА СУБСИДІЮ, ЯКЩО ЩОМІСЯЦЯ СПЛАЧУЮ ДОБРОВІЛЬНИЙ ПЕНСІЙНИЙ ВНЕСОК?

Житлова субсидія призначається, якщо особа сплатила (або сплатили за неї, в тому числі й добровільно) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом кварталу, що передує кварталу перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії або перед місяцем, у якому житлова субсидія призначається без звернення громадянина (пункт 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848). Тобто, якщо протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, ви сплачували добровільний внесок у сумі, не меншій ніж мінімальний страховий внесок (у 2023 році – 1 474 грн), ви маєте право на призначення житлової субсидії.  Довідково Мінімальний страховий внесок – 1 562 грн на місяць з 1 січня 2024 року; 1 760 грн на місяць з 1 квітня 2024 року (сума єдиного внеску визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід)).

15:15 02.02.2024

ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД ВРАХОВУЮТЬСЯ ДОХОДИ, ЯКЩО В ЛЮТОМУ ЗВЕРНУТИСЬ ЗА ОФОРМЛЕННЯМ СУБСИДІЇ НА ТВЕРДЕ ПАЛИВО?

ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД ВРАХОВУЮТЬСЯ ДОХОДИ, ЯКЩО В ЛЮТОМУ ЗВЕРНУТИСЬ ЗА ОФОРМЛЕННЯМ СУБСИДІЇ НА ТВЕРДЕ ПАЛИВО?

Відповідно до пункту 35 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”, житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається, виходячи з розміру доходу осіб за попередній календарний рік.

15:15 02.02.2024

Вітаємо

Вітаємо

Протягом січня місяця на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка,  з метою популяризації творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка та утвердження його духовних заповідей, активізації виховної та патріотичної роботи серед учнівської молоді, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу України, державної підтримки талановитої молоді та творчої праці вчителів, було проведено ІІІ (обласний) етап ХХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, що проходив під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!». До розгляду у конкурсі приймалися роботи, присвячені національно-визвольній боротьбі українського народу за свободу й незалежність та з нагоди відзначення 210-ої річниці від дня народження великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка на тему: «Смійся, лютий враже! Та не дуже, бо все гине, - Слава не поляже» (Т. Шевченко «До Основ’яненка»)  у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення».

09:34 30.01.2024

Через Електронний кабінет платника можна отримати довідку про доходи

Через Електронний кабінет платника можна отримати довідку про доходи

Головне управління ДПС у Хмельницькій області нагадує, що ДПС запроваджено електронний сервіс «Електронний кабінет платника». Скориставшись сервісом платники можуть отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС. Для цього необхідно зайти на головну сторінку Електронного кабінету через вебпортал ДПС України (https://tax.gov.ua) або набравши в адресному рядку браузеру: https://cabinet.tax.gov.ua. Звертаємо увагу, що вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID). Після проходження авторизації необхідно обрати вкладку «Запит про суми виплачених доходів» у розділі «ЕК для громадян». Після заповнення всіх реквізитів форми Запиту (F1301803), здійснюється процедура підписання особистим ключем, збереження документу та його відправка. 

14:49 29.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора